lördag 4 april 2009

You never get a second chance to make a first impression

En sån här kanske man ska hyra?



Traditionellt klädda japanskor låter fotografera sig med traditionellt klädda japanskor

Huvudporten till Asakusas främsta tempel, Senso-ji

Mmm, noodle soup!

Sakura! Kawaii, ne! (Det kommer många, många fler foton på körsbärsblommor)


Senso-ji

Roger och jag återförenas vid passkontrollen. Väl igenom den visar sig hans farhågor för att vårt bagage ska ha försvunnit helt obefogade, och därför kan vi med lätta hjärtan boka keiseitåget till Tokyo.

Vi är lite osäkra på hur vi ska veta när vi ska gå av. Vi vet att vi ska till Aoto och byta där, men hur vet vi när vi nått dit? Det första vi märker är att föraren säger något inför varje stopp. Vi spetsar öronen, men blir rätt skeptiska till vår gemensamma auditiva förmåga när det enda vi kan höra låter som "körsbärsblommor körsbärsblommor prydnadsträd" (alltså sakura sakura bonsai). Sedan stannar tåget vid stationen Sakura.

Med ny tillförsikt ser vi oss omkring. Någon station som heter Bonsai lägger vi inte märke till, men nu ramlar annan information plötsligt fram: Jag märker att stationnamnen står med latinska bokstäver på stationerna, och Roger uppmärksammar att det finns små displayer över tågdörrarna med tydliga stationsangivelsr.

Med denna nyvunna kunskap och några hjälpsamma japaners hjälp går det lätt för oss att ta oss till vår destination, Asakusa. Här, i Tokyos mest "traditionella stadsdel", ska vi bo på det adekvat namngivna Sakura Hostel. Roger har koll på lokalorienteringen och lyckas ta oss till hostelet, men vi får reda på att vi inte kan checka in direkt. Vi lämnar därför bagaget och ger oss ut på upptäcktsfärd i Asakusa.

Asakusas traditionella tempel är belägna alldeles nära vårt hostel, så det är en lätt match för oss att besöka dem. Till vår glädje står körsbärsträden i full blom. Tokyo visar sig från sin vackraste sida, och det är bara att glädjas över att ha kommit hit vid rätt tid. Många människor besöker templen idag, inte så få av dem klädda i traditionell japanska kimono.

Efter en lunch på ett nudelställe tar vi oss tillbaka till Sakura vid ett, då vi äntligen får ta vårt rum i besittning. Det är verkligen inget märkvärdigt, men vi har iaf varsin sovplats och viss säkerhet för våra ägodelar. Det är nu vi kommer på att vi inte har någon elektrisk adapter, så våra kontakter funkar inte i de japanska uttagen. Lyckligtvis går det att köp adapter från hostelet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar