onsdag 8 april 2009

The Way of the Worm

Några av statyerna i Daienji

Meguro med blommande körsbärsträd

Världens längsta binnikemask (8,6 meter)

Sex olika parasiter, en för varje tillfälle i livet

Efter en nudellunch i Mitaka åker vi till en stadsdel i sydväst, Meguro. Där hittar vi det unika Meguro Parasitological Museum - just det, ett museum enbart tillägnat parasiter.

Våra guideböcker varnar för hög äckelfaktor, och det är knappast överdrivet. Museet är litet, men fyllt med glasburkar innehållande kryp av olika slag. Informativa diagram visar var de små kreaturen tycker om att husera och hur de kan ta sig in i en. På övervåningen visas ett antal bilder av effekterna. Vi tar inga foton av det. Vissa saker ska man helt enkelt inte visa. Vi är glada över att vi åt innan vi gick till museet, för vi får svårt att få ner något ett tag efter. Bisarrt nog är tydliget museet en favoritdejtingplats för unga par. Ja, se där, love works in strange ways...

Med Parasitmuseet överstökat beger vi oss till templet Daienji, som är helgat åt dödfödda barn och aborterade foster. Daienji har en fantastisk gård med hundratals buddhastatyer, alla individuella (nå vad vi kan se i alla fall).

Vi lämnar Meguros rätt så magstarka intryck bakom oss och återvänder till Harajuku, där vi besöker en leksaksaffär för att hitta lite fler saker att ta med hem. Aptiten har återvänt, så vi festar med en gräddvåffla (riktigt populärt i Harajuku, och rysligt gott).

Klockan är inte farligt mycket, så vi åker vidare till Ginza. Detta lyxkvarter är dyrt och exklusivt. Vi har inte råd att köpa någonting här, utom i en leksaksaffär vi besöker för att komplettera våra inköp. I mina ögon är Ginza den minst intressanta stadsdelen hittills: här verkar bara finnas lyxbutiker. Men visst finns ett och annat häftigt hus. Vi blir båda riktigt imponerade av en svindyr uraffär, där butikerna består av små kapslar. Kunden kan gå in i kapseln och titta på klockor och andra dyrbarheter. När han/hon vill ta det hela ett steg närmare köp är det bara att trycka på en knapp, så hissas hela kapseln upp en våning, med klockor, kunder och allt. Däruppe finns personal som hjälper kunderna att titta närmare på varorna. Se själva på filmen nedan!

Vi återvände sedan till Asakusa för att ta det lugnt inför morgondagen, då vi ska ta oss till Kamakura.

4 kommentarer:

  1. haha jusst d det där var ju skit skummt, vi fattade ingenting när vi såg de där kapslarna. Jag gillade Ginza just för det var så lyxigt, vi bodde typ där oxå.

    SvaraRadera
  2. Wow, ni bodde i Ginza? Det är rätt störigt :). Men jag tycker Ginza känns som vilken internationell storstad som helst, därför lite tråkigt jämfört med många andra stadsdelar. Men det är klart, jag tycker ju bättre om gamla mögliga historiska byggnader också :)

    SvaraRadera
  3. ja vi bodde på Park Hotel :) lyxigt ska de va hihi.

    SvaraRadera
  4. Man får också en annan relation till en stadsdel man bor i och därmed spenderar mycket tid i. Eller nåt.

    SvaraRadera