måndag 31 oktober 2011

I beatförfattarnas fotspår

Transamerica building

Beatmuseet

Lombard street

Panorama med Alcatraz


Första riktiga dagen i San Francisco är en söndag. Vi äter en onödigt dyr hotellfrukost och ger oss sedan ut på en stadspromenad. Första målet är den berömt kurviga Lombard street, som vi bor i närheten av. Innan vi når dit hejdas vi av utsikterna från stadens kullar, och en vy över havet, inklusive alcatraz och en första glimt av Golden Gate-bron.

Själva Lombard St var en fin serpentinväg, dock utan någon störe dramatik. Jag blev mer inspirerad av att följa Columbus avenue till the Beat museum och City Lights bookstore. Här fick jag möjlighet att botanisera i (ibland väl navelskådande) amerikanska souvenirer från beat-eran, och så förstås en massa böcker. Muahahaha!

Ännu intressantare var besöket på San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA), ett modernt och väl genomtänkt museum. Utställningarna var av varierande kvalitet, men museishoppen var fantastisk! Där fanns t o m föremål som Joe blev intresserad av.

Vi vandrade vidare på stan fram till tretiden innan i gick hem till hotellet. Imorgon blir det Alcatraz, så vi måste komma upp i tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar